beatrijs@zentennis.nl
030 - 243 60 04

Voor wie?

Tennisbaan met bal

ZenTennis is er voor:

  • Kinderen en volwassenen. Beginners en gevorderden van alle spelniveau's. 
  • Ieder met de moed om meer te gaan vertrouwen op zintuiglijke waarneming.
  • Degene die wil spelen met zijn of haar volle aanwezigheid in het moment.
  • Ieder die het aandurft om zich minder met zijn of haar gedachtes, oordelen, zelfkritiek en streven bezig te houden.
  • Ieder die zich openstelt voor meer ontspanning, flow en plezier in deze prachtige sport.
  • Ieder die zelf wil ervaren hoe je vanuit plezier, flow en moeiteloosheid  tot beter tennisspel komt.


ZenTennis - de moeiteloze benadering

Bij veel andere benaderingen werkt het zo dat een leraar iets voordoet, wat je dan probeert na te doen, je streeft iets na, je wilt iets bereiken. Vervolgens vertelt de leraar wat er nog fout gaat en jij gaat dan je best doen, je gaat helemaal daarop focussen, waardoor veel van je aandacht of energie besteedt wordt aan constant evalueren het eigen spel, aan constant vergelijken met wat de leraar je heeft laten zien, wat een mentaal-emotioneel gebeuren is, wat zowel mentaal als fysiek energie kost en verkramping geeft. Of: Je vergelijkt dit moment met je eerdere spel (een half uur of twee weken eerder), of met dat van een ander: Idem dito.

Over lichaamsintelligentie en loslaten

ZenTennis is een benadering waarbij de lichaams-intelligentie en het zintuiglijk gewaarzijn de ruimte krijgen. Dat wil zeggen dat loslaten vanzelf optreedt, plaatsvindt, zich compleet moeiteloos voltrekt. In andere woorden: De identificatie met de innerlijke criticus wordt doorbroken. Dat brengt ook een grotere ontspanning tijdens het spelen met zich mee, zowel fysiek als mentaal, waarbij zomaar een flow-ervaring kan optreden, wat overigens geen doel op zich is.

ZenTennis op Youtube:

 

 

 

ZenTennis werkt!

• Fysiek effecten: Het lichaam (met name de spieren) is ontspannener en soepeler, het ademen is dieper en kalmer, en de bloedcirculatie is  verbeterd.

• Effecten op de 'mind': Doordat ook op mentaal niveau spanning en verkramping afwezig zijn, is het zomaar mogelijk om volledig aanwezig in het spel te zijn. In een flow. Om in het moment voluit te genieten en alles te geven wat je in je hebt.

 

Ontdek het zelf!

Er is uiteraard maar één manier om te ontdekken wat ZenTennis voor je kan betekenen: Vrijblijvend kun je deelnemen aan een Open Les of boek een Proefles. Geheel gratis. Je boekt eenvoudig via de overzichtspagina Aanbod

©ZenTennis.nl