beatrijs@zentennis.nl
030 - 243 60 04

Door wie? 

Alexander Rutgers en Beatrijs van der Pas hebben sinds 2014  met veel plezier en inspiratie samengewerkt om ZenTennis te ontwikkelen.  

Beatrijs (Bé) van der Pas

3ec3462Beatrijs heeft vanaf haar negende getennist en was al op jonge leeftijd een echte tennisfan. "Ik was niet van de tennisbaan weg te slepen!". Haar idool was Björn Borg. "En ik droeg precies dezelfde hoofdband als hij". 

 

Bé heeft altijd competitie en toernooien gespeeld, vooral om te winnen en haar team van dienst te zijn. Dat is best aardig gelukt, getuige haar prijzenkast.

 

Later begon zij meer voor haar eigen plezier te tennissen: zij merkte hoe het is om in een flow in competitieverband te spelen en wilde toen niet anders meer. Bé heeft Psychologie gestudeerd maar voelde toch meer voor een tennisbaan.

 

Succesvol volgde zij de KNLTB-opleiding tot Tennisleraar A. Met veel plezier heeft zij gedurende ongeveer 8 jaar (Zen)tennisles gegeven aan kinderen en volwassenen. In diezelfde tijd is zij zichzelf blijven ontwikkelen en bijscholen, ondermeer via diverse applicaties bij de KNLTB.

 

Bé heeft tennisles gegeven bij diverse tennisclubs in de provincie Utrecht, oa Everdingen, Mitland, TV Fak, Luck Raeck, Ludenti en Vechtlust.

 

Bé vertelt: "Mensen fascineren me. En de onderlinge verschillen, die ik ook bij mijn 'leerlingen' zie (liever: coachees of gewoon klanten). Wat me verder fascineert is het wonderlijke drama zoals dat zich vaak bij de grote tournooien aftekent. Dan besef je ook dat goed spel van veel méér afhangt dan alleen maar een goed getraind lichaam. Ik vind het fantastisch om als ZenTennis-trainer heel mijn sensitiviteit te kunnen inzetten".

Alexander Rutgers

Alexander heeft Pedagogiek gestudeerd, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en de opleiding Life-Business Coaching gevolgd. Als tenniscoach was hij heel succesvol bij vereniging Strokel-Harderwijk.

Daarbij heeft hij het eerste team jaren achtereen naar het kampioenschap geleid. Tussen 1972 en 1982 speelde hij voor Dash en Joy-Mozaiek hoofdklasse en eredivisie.

 

Het verschijnsel flow heeft Alexander's bijzondere aandacht. Als je in staat bent om te vertrouwen op je lichaam en te laten gebeuren, neemt je techniek een hoge vlucht. Je speelt dan beter dan je voor mogelijk hield en zonder na te denken.

 

Spelen zonder nadenken houdt verband met het principe van leren leren: maximaal presteren door het uitschakelen van het kritische stemmetje in jezelf. Dat principe staat beschreven in het befaamde boek 'The Inner Game of Tennis' van Timothy Gallwey.

 

Alexander heeft de bekende coach en auteur persoonlijk ontmoet. Timothy Gallwey heeft aan Alexander Rutgers erkend als Inner Gamecoach. En dat maakt Alexander uniek in heel Nederland.

 

"Wat mij ontzettend fascineert is steeds weer de verschillen in iemands presteren, of beter gezegd hoe sterk iemand variëert qua spelniveau. Vaak is dat niet te verklaren vanuit fysieke conditie en dergelijke"

 

"Verder ben ik altijd al gefascineerd door innerlijke belemmeringen bij het presteren, en hoe die belemmeringen weg te nemen zijn. Hoe kun je bevorderen dat zoiets als 'loslaten' te voorschijn komt? Hoe leer je op het lichaam te vertrouwen? En alles wat ik daarbij ontdekt heb, zet ik uiteraard graag in, en geef ik graag door".

 

Alexander houdt van enige afwisseling: Naast zijn werk als Inner Game tenniscoach is hij tevens actief als life coach voor particulieren waaronder CEO's (WinnerCoaching.nl).

 

Vrijblijvend kennismaken 

Maak gratis en geheel vrijblijvend kennis. Voor info en aanmelding gaat u naar de pagina Aanbod

 ©ZenTennis.nl