beatrijs@zentennis.nl
030 - 243 60 04

Wat is ZenTennis?

Benadering vanuit mindfulness

ZenTennis is een benadering vanuit Mindfulness. Door deze benadering zul je met meer ontspanning tennissen, met meer aanwezigheid in het moment, en zul je meer genieten van het spel.

 

De essentie

De essentie van de ZenTennis-benadering is een vriendelijk en open gewaarzijn waarbij je aandacht beschikbaar is in je lichaam, in je zintuigen en in dit moment. Op het moment waarop je nadenkt kun je niet goed waarnemen. Om - ook in sportieve zin - volledig te kunnen geven wat je in je hebt, is er ruimte nodig voor de intelligentie van het lichaam: Zintuiglijk waarnemen, aanwezigheid in het moment. Moeiteloos en spelenderwijs wordt dat ontwikkeld bij ZenTennis.

 

Een andere verhouding tot cerebraal gekwetter

Waarnemen, of tegenwoordigheid in het concrete en dynamische hier-en-nu, is iets dat op zich niet moeilijk is. Het vraagt alleen dat we ons anders leren te verhouden tot het innerlijke cerebrale gekwetter, de innerlijke criticus. Ook dàt verloopt moeiteloos en wordt via ZenTennis ontwikkeld.

 

ZenTennis op Youtube:

 

 

Moeiteloos tennissen
AKA: in een flow zijn

Open zintuiglijk waarnemen. Fris. Onbevangen. Aanwezig in het moment. Dat is wat er door ZenTennis ontwikkeld wordt. Dat is de helderheid van lichaamsintelligentie ipv de wolligheid van gedachten.

 

De verslaving aan gedachten

Door ZenTennis kick je als het ware af van de (nogal collectieve, weinig originele) verslaving aan gedachten, wat de menselijke neiging is om elke gedachte die verschijnt serieus te nemen, er iets mee te willen, iets mee te doen: gehoorzamen / uitleven / uit de weg ruimen.

 

Weggekaapte aandacht en energie

De meest onbenullige voorvallen zijn in staat om een waar Circus der Gedachten in ons in gang te zetten. Dat Circus is een wollig gebeuren dat zichzelf van het allerhoogste belang vindt. Waardoor in onze hersenen veel aandacht (of: mentale energie) weggekaapt wordt, aandacht die dan niet meer beschikbaar is om in het moment zintuiglijk waar te nemen.

 

Omdat het ook anders kan

Gelukkig is er ook de mogelijkheid onze aandacht volledig en vrij ter beschikking te hebben. De mogelijkheid om hier, nu, volledig aanwezig te zijn. Waarnemend en handelend in het moment. Zonder wolligheid. Zonder dat tal van gedachten en seconden tussen waarnemen en handelen inkruipen.

 

Geef flow een kans

Met ZenTennis geef je flow een kans. In een flow ben je niet langer je best aan het doen, je bent niet in beslag genomen door onophoudelijke gedachten, evaluaties, beoordelingen. Je bent moeiteloos aanwezig in het hier-en-nu, in je zintuigen, in je lichaam, zodat optimaal tennis plaatsvindt.

 

ZenTennis werkt!

Door regelmatig ZenTennis te oefenen zul je steeds vaker 'in the zone' zijn, in een flow zijn. Vanzelf ga je moeiteloos en maximaal functioneren op het gravel. Met meer flow en plezier op de tennisbaan. Kom het zelf ervaren en geef je op voor de Open Les of voor een Proefles ter kennismaking. Meer info op de pagina Aanbod.

 

 ©ZenTennis.nl

 

 

Meer weten ?

Neem contact op met:

Beatrijs
T 030 - 243 60 04
(regio Utrecht)

Alexander
T 06 29 43 21 67

Wist je dat ?

Novak Djokovic, huidige no 1 van de wereld, mediteert regelmatig in een Boeddhistische tempel gedurende de hectiek op Wimbledon.