Skip to content
beatrijs@zentennis.nl
030 - 243 60 04

Wat is ZenTennis?

Benadering vanuit mindfulness

ZenTennis is een benadering vanuit mindfulness. Een benadering waardoor je met meer ontspanning en flow zult tennissen. Meer durft te gaan vertrouwen op je lichaamsintelligentie. Zodat je echt op je best bent op het gravel.

 

De essentie

De essentie van de ZenTennis-benadering is een vriendelijk en open gewaarzijn waarbij je aandacht beschikbaar is in je lichaam, in je zintuigen en in dit moment. Op het moment waarop je nadenkt kun je niet goed waarnemen. Op je best speel je pas zodra je de intelligentie van het lichaam volledig durft toe te laten: Zintuiglijk waarnemen, aanwezigheid in het moment. Het zijn de kwaliteiten moeiteloos ontwikkeld worden via ZenTennis.

 

Een andere verhouding tot cerebraal gekwetter

Waarnemen, of tegenwoordigheid in het concrete en dynamische hier-en-nu, is iets dat op zich niet moeilijk is. Het vraagt om een andere verhouding ten opzichte van het innerlijke gekwetter. Die andere verhouding ontwikkelt zich via ZenTennis.

 

Moeiteloos tennissen
AKA: in een flow zijn

Open zintuiglijk waarnemen. Fris. Onbevangen. Aanwezig in het moment. Dat is wat er door ZenTennis ontwikkeld wordt. Dat is de helderheid van lichaamsintelligentie ipv de wolligheid van gedachten.

 

De verslaving aan gedachten

Veel mensen herkennen in zichzelf de neiging om elke gedachte die in ze opkomt, serieus te nemen, er op in te gaan. Op die manier kunnen gedachte-impulsen een behoorlijke claim op onze aandacht leggen.

 

Weggekaapte aandacht en energie

De meest onbenullige voorvallen zijn in staat om een waar circus der gedachten in ons in gang te zetten. Dat circus der gedachten vindt zichzelf van allergrootste waarde, zodat er maar weinig energie overblijft voor open zintuiglijke waarneming.

 

Het kan anders

Gelukkig er ook nog de optie om hier en nu volledig aanwezig te zijn. Open en onbevangen waarnemen en functioneren. In het moment. Zonder cerebrale vertraging en wolligheid. En in een flow.

 

Geef flow een kans

Flow is een staat waarin je niet aan het denken bent aan een-of-ander toekomstig doel en hoe dat te bereiken. Evenmin evalueer je voortdurend je spel. Je durft het inmiddels aan om op je lichaamsintelligentie te vertrouwen. Zodat flow spontaan kan verschijnen bij wat je doet. En juist daardoor ben je op je best in wat je aan het doen bent - of het nu tennis is of iets anders.

 

ZenTennis werkt!

Door regelmatig ZenTennis te oefenen zul je steeds vaker 'in the zone' zijn, in een flow zijn. Vanzelf ga je moeiteloos en maximaal functioneren op het gravel. Met meer flow en plezier op de tennisbaan. Kom het zelf ervaren en geef je op voor de Open Les of voor een Proefles ter kennismaking. Meer info op de pagina Aanbod.

 

 ©ZenTennis.nl

 

 

Meer weten ?

Neem contact op met:

Beatrijs
T 030 - 243 60 04
(regio Utrecht)

Alexander
T 06 29 43 21 67

Wist je dat ?

Novak Djokovic, huidige no 1 van de wereld, mediteert regelmatig in een Boeddhistische tempel gedurende de hectiek op Wimbledon.